Om Bavaria yachts

BAVARIA skaber historie
Den første BAVARIA blev bygget i 1978. Siden da har bådebyggerne fra BAVARIA hele tiden sat nye standarder i branchen for, hvordan man med moderne teknologi og håndværkstradition bygger motor- og sejlbåde.

BAVARIA-Yachtbau består af 200.000 kvadratmeter værft med 70.000 kvadratmeter produktionsområde bestående af lamineringshallen, et snedkeri, værksted og fem montagegader. Dæk og skrog løber, i ordets sande forstand, på skinner hver for sig, indtil sidste hånd er lagt på. Først da fejrer skrog og dæk ”bryllup“ og bliver til en BAVARIA.

Da den første BAVARIA 807 i 1978 forlod værftet i Giebelstadt kunne ingen vide, at BAVARIA allerede få år senere ville råde over det mest moderne bådebyggeri i Europa. Den første robot i branchen blev sat i arbejde, ligesom produktionen på en montagegade var enestående. Siden 2003 har BAVARIA bygget motorbåde, som i dag udgør ca. 40 procent af produktionen.

BAVARIA kvalitetssikring
I Marktbreit ved floden Main råder BAVARIA over et testcenter. Her forskes, testes og afprøves, indtil BAVARIA-kvalitetssikringen er tilfredsstillende. Ved et testbassin for enden af produktionsgaden skal hver BAVARIA bestå den sidste kvalitetsprøve. Alle BAVARIA-både bliver bygget efter internationale standarder og er certificeret af Germanischer Lloyd.

Collage Bavaria værft 
Væftet
Mange mener, at der flyder saltvand i årerne på Bavarias bådebyggere, selvom værftet er beliggende midt i hjertet af Tyskland. Nogle siger, at Bavarias ingeniører og designere har genopfundet, hvad „Made in Germany“ betyder for bådebyggeri. Hvad end der er sandt, er man hos BAVARIA stolte over at bygge både af den ypperste kvalitet til hele verden i Tysklands mest moderne værft for motor- og sejlbåde.

Design
Verdens bedste designvirksomheder arbejder på linjerne og interiøret for BAVARIA. Sammen med design- og produktionsteamet fra BAVARIA opstår der således hvert år nye og perfekt producerede både.

En BAVARIA er den målbare succes fra kloge designere
Hvad har en America´s Cup Yacht og en sejlbåd fra BAVARIA tilfælles? Begge er tegnet af den berømte konstruktionsvirksomhed Farr Yacht Design i Annapolis. Hvorfor sejler motorbåde fra BAVARIA sikkert, hurtigt og har et enestående design? De er et produkt af al den viden, som arkitekterne fra Insenaval S.L besidder, som også har konstrueret mange megayachter. Det tidløse design af interiør og eksteriør fra VIRTESS-serien, skyldes TOO DESIGN agenturet med topdesigneren Marco Casali i spidsen.

Collage Bavaria værft 2

 
Fra idé til den færdige BAVARIA
Der går mange arbejdstimer med, at designteamet fra BAVARIA oversætter de nøjagtige udkast fra designvirksomhederne til CAD/CAM-programmer, for i produktionen ved båndet skal alt senere passe helt perfekt sammen. Det kræver ikke kun know-how men også meget erfaring og mange tests, og begge dele besidder teamet fra BAVARIA. Dette ses tydeligt i hver detalje i en BAVARIA.

Alt dette hører til en BAVARIA
Under dæk i en BAVARIA skal man ikke kun føle sig tilpas, men hvert rum skal udnyttes optimalt. Det sørger arkitekterne fra Design Unlimited UK for. Sammen med produktmanagerne fra BAVARIA bliver hver en linje, hvert et lysindfald og al ergonomi i en BAVARIA hele tiden efterprøvet, indtil det er en ægte BAVARIA.